Sidor

VÄLKOMMEN!

Till mig här blandas scrapbooking , kortmakeri, fotografier och dekorerade ting . En liten blandning av livets händelser !

Hoppas ni ska hitta något som kan inspirera er.

**********************************************************


söndag 30 november 2008

Vimplar i Vintertid

Nu har pappren kommit och jag har gjort en LO och har en till på gång men de ska scannas först.

Har också gjort några vintervimplar. Jag hade egentligen tänkt att sy några vimplar till jul .Men så skaffade jag mig ett annat syprojekt så jag vet inte om jag hinner. Så jag scrappade några istället. Eftersom de ska sitta mot en dörr (troligtvis Axels) så behövde jag inte göra en baksida.

Pappren är så fina och frostiga så de behövde inte dekoreras så mycket.

Några bandbitar, lite glitterlim ,några streck och lite slipande i kanterna!!!!!





Åh, vad jag gillar snöstjärnor!!!!!!!!! (tjatig..........)

Hoppas ni får en trevlig första adventsvecka!!!!!


lördag 22 november 2008

Nya Majadesign papper!!

Det är nya Majadesign papper på gång , Jippie!!

Denna gången är det en vinterserie med härliga snögubbar och frostiga snöstjärnor.

Jag tycker redan om dem och om posten sköter sig är de hos mig i början på nästa vecka.........

Jag är ju en riktig samlare av snöstjärnor och älskar dess underbara vackra former och den frostiga känslan de ger. Snögubbar är också en favorit. Köpte upp Paulas lager med "snögubbepapper" en gång........
Så gissa om detta kommer bli min nya favoritserie med buller och bång!!!!!!

Bild lånad från Majadesigns hemsida.

Trevlig helg, nu ska jag tapetsera................

onsdag 19 november 2008

Fultema!!!

Här är mitt kort som jag gjorde av "det fula bandet".......
Det var jättekul och se vad de andra gjort, sen var inte det bandet fult mera!!!!
Jag hade tyvärr inte med med kameran men Paula och Jeanette hade det så de kommer säkert visa alla våra olika resultat på deras bloggar så småningom. Kika in där!

Här är mitt kort!!!



Pappret (en favorit) med snöstjärnor kommer från MyMindEye. Sångtexten har jag kopierat ur en bok och skrivit ut på ett beige papper. Pepparkake-gris är QK-die.


Vi lottade också våra "fulpapper".Jag fick Jeanettes som jag för övrigt inte tyckte var så fult.

Även om jag kanske inte köpt ett själv så ska det nog bli något av det med.

Här är en bit av det pappret jag hade med som jag själv tycker är ganska fult.Det ingick i ett kit jag köpte på Panduro för länge sedan.

Lycka Till Sig-Britt!!

I övrigt gjorde jag inte så mycket började dekorerar min första tändsticksask. Vi bestämde att alla (som vill) skulle göra det nästa gång också som blir lagom innan jul.

Ha en fortsatt bra vecka!!!!

måndag 17 november 2008

Ny stämpel!

Jag brukar vanligtvis inte stämpla så mycket men när vi var på Bokia sist såg jag denna söta stämpel som jag inte kunde låta bli. Lagom mycket och färglägga för min del, lite torrchalk och snöfärg.
Jag gillade även stämpeln för det är så man känner sig på jul ibland, var ska man ta vägen ? Det finns ju så myckel kul och mysigt och göra. Sen vet man inte alltid vart man ska börja när man står mitt i julstöket.....Rolig är stämpeln i alla fall!!!


Stämpeln heter julskylt och kommer från REPRINT. Pappren: Maja Design.
Har inte pysslat så mycket mer . Har varit fast i de böcker jag läst och då har de lediga stunderna gått åt till att läsa och läsa.Man blir lätt fast.

Fast nu är de utlästa och det börjar suga i "scraptarmen", hihi. Eftersom jultiden närmar sig är det extra kul och pyssla tycker jag. Vi pysslar ju mycket på jobbet den här tiden så jag får verkligen det behovet tillfredsställt.



Jag har fått en utmaning av Anki. Berätta 7 saker om dig själv som är både alldagliga och knäppa.
Vet inte om ni tycker det är så kul och läsa om mig direkt.......Eftersom min blogg handlar mest om vad jag "dekorerar" och lite annat runt det ska jag försöka komma på några saker som har med denna hobby och göra............


1. Jag är fast i scrapbookingen (än så länge...)




2. Är en "periodare" detta märks även inom scrapbookingen. Layouter gör jag jämt men stämpling, embossing, målning och allt annat går i perioder.


3. Hittar mycket inspiration på nätet och via bloggar vilket gör att man blir sittande vid datorn (fast det har blivit mindre...) en del.


4. Skriver ut de flesta kort själv mest pga av att jag inte har tålamod och vänta på att de ska framkallas.



5.Lyssnar nästan alltid på musik (via datorn) när jag scrappar, är allätare (utom jazz och tyngre hårdrock) och älskar musik. Fast låtarna går ju lite i perioder................

6 Har just nu svårt att scrappa något utan ett band och/eller en knut fast det går väl över..... väntar själv ut den perioden som jag börjar bli trött på.....................



7 Scrappar bäst när jag är själv, tycker det är jättekul med scrapträffar men det blir mest prat och fika.........fast det gör inget för ideér får man med sig iallafall !!!



Ja, det lite grann om mig och mitt scrappande iallafall. Detta ger jag till den som vill och känner att de har lust och ta sig an utmaningen...... Lina, kanske????




Imorgon tisdag är det dags igen för FCS (FärgelandaCityScrappers), temat är julkort.Mysigt!!!
Nu ska jag leta upp ett fult papper någon ska scrappa i.......
Ha det så gott!!!!

söndag 9 november 2008

Målat och läst !!

När vi var på vår första scrapträff för någon vecka sedan, hade vi med oss stämplar som vi lånade av varandra. Therese hade tom med sig sina färger hon satt och målade lite med .Jag blev själv lite sugen på att testa, igen. Nu var det ju ett tag sedan så jag fick rådfråga henne lite vilken färg man ska ha till ansikte osv.
Nu har jag målat några av de motiven och ett av dem har jag satt ihop till ett julkort.
Jag målar fortfarande hellre än bra, men jag övar på !!!!!!!



Pappren kommer från Majadesign och MME. Bubblorna i det vita pappret är gjorda med en goosebump plåt från QK. Swirlsen är embossad med koppar. Glitterstickles på hjärtana är koppar & platinum.Stämpeln med flickan är Paulas (tror jag). Chalkat med fluidchalk:iceblue.

"Snöfärgen" köpte jag på Dekoreramedmera, glittrade på lite extra med Stickles (chrystal).
Ger jättefin vintrig effekt.


Hittade (som vanligt) inte något av mina bokmärken så jag scrappade snabbt ihop ett nytt till den bok jag läser just nu. Gjorde det riktigt slitet, ser ut som det hängt med ett tag fast det är ny gjort........

Pappren är från Majadesign senaste serie Skogspromenad. Fonten som ser ut som streckkod har jag hämtat på nätet,tänkte jag kunde scanna in de böcker jag läst med detta bokmärke, hihi.



På scrapträffen hittade Therese ett band som Paula sålt mindre av kan man säga..............
Detta resulterade i en utmaning: Alla fick en bandbit med sig hem som vi skulle skapat nånting av till nästa träff.KUL!!! Fast min bit hängde länge på väggen men nu har jag skapat något.Glömde ta en bild på bara bandet, så här kommer en liten liten tjuvkikpå bandet och det jag gjort.Resten får ni se efter jag visat de andra.
Till nästa gång ska vi ta med det fulaste papper vi har . Sen ska vi byta och skapa något i dem. Man har ju samlat på sig en del riktigt hemska, vilket ska jag ta......................
.
Känner att det är roligt med jultema och eftersom vi närmar oss den tiden blir det nog en del jul
här och var framöver. Blandat med annat också förstås.

Trevlig vecka till er allihopa !!!!!!!!!

söndag 2 november 2008

En Skogspromenad!!!

Äntligen har jag fotograferat layouten, fast den var svår och få riktigt bra. Eftersom det sitter en ståltråd gick det inte och scanna in den heller.Men det blev en OK bild till slut. Visar också lite extra bilder på detaljerna.

Korten är tagna när Axel och jag var ute och plockade svamp en dag i början på oktober. Jag har nästan alltid med kameran mest för det är kul. Jag tog några bilder men tänkte att de blir nog inte scrappade för jag hade valt ju valt "fel" jacka, en blå. Det fanns ju inga höstpapper som gick i blåa toner.....................
Tills Maries nya papper damp ner i lådan...... Jag visste ju direkt vilka kort jag skulle scrappa.
Tänk så bra det kan bli en Skogspromenad på hösten i blå jacka, kul och nästan för bra att dessa korten redan var tagna!!!!! Verkligen bra val och underbara färger, Marie!!!!

Alla papper är från Majadesign: Skogspromenad


Det nedre vänstra hörnet är så fint med rådjuret och löven så det behövdes inga dekorationer.

Ståltråden virade och snurrade jag för att höstlöven och blommorna skulle "blåsa och sväva".

Ett litet löv som svävar och rundat hörn på fotomattan.


Blommor stansade ur pappret: Sista blommorna. Spiralerna har jag liftat från Erica.
Tack för tipset!!
Jag har gjort det med ståltråd till blomarrangemang men inte tänkt på att man kan göra det med papper. Det ger ju jättefin 3-D effekt. Bara snurra pappersremsan runt en penna eller liknande beroende på hur stora de ska vara. Blir nog mer av dessa framöver!!!

Några löv som blåser i höstvinden.

Idag är det riktigt soligt och härligt väder,skönt!
Dags att gå och njuta.
Ha en fortsatt trevlig söndag och vecka!!!!
BESÖKSRÄKNARE Besökare sen dec-07 Denna månaden: I veckan: Kikat in idag: Online nu: