Sidor

VÄLKOMMEN!

Till mig här blandas scrapbooking , kortmakeri, fotografier och dekorerade ting . En liten blandning av livets händelser !

Hoppas ni ska hitta något som kan inspirera er.

**********************************************************


onsdag 30 juli 2008

Hemma igen.....

Efter 2 veckor på vift. Vi har varit i Blekinge, Skåne och i Halland. I Halmstad har vi varit länge, vädret var riktigt kanon den sista veckan. Men eftersom vi börjar jobba på måndag kände vi att det var skönt att vara hemma lite på slutet av semestern.

Vi gjorde ett besök på Barnens Gård. Vilket drömställe för våran maskintokiga kille!!!!
Som dessutom gillar att bygga och älskar att hoppa!!!!





Traktor med rutchkana kan det bli bättre, det fanns en skördetröska oxå.............sen köra grävmaskin det var toppen!!!!
Hoppa var ju urkul!!!



Tänk att få hamra med en stor hammare så mycket man vill, underbart!!



Axel fick köra traktor själv också, det var batteridrivna traktorer och lastbilar. Gissa vem som var supersur när man var tvungen att byta förare.................

Ja det var verkligen ett toppenställe, det fanns ett badland oxå. Men Axel badade inte så mycket det fanns ju så mycket annat. Det var inte så jättestort ställe men rent och fräscht och inte så jättemycket folk den dagen vi var där, som tur var. Dit ska vi åka igen nån gång.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vi hade lite besök i stugan. Axels sysslingar från San Francisco.
Supersöta Freya och Axel var som tokiga , de hoppade och slog kullerbyttor om vartannat. Båda hade inte träffat några jämnåriga på ett tag så det var mycket skratt och bus....

Hennes lillebror Sven var också med han tyckte det var superkul och vara med de andra två.




Sen kom kompis Max med familj och hälsade på några dagar, det var toppen !!
Vi hade jättetrevligt grillade, badade, solade, busade och grävde.......

Det är inte så enkelt att fånga dessa två killar på samma bild, men har man ett par dagar på sig så .....Två kompisar på väg till stranden , redo för dagens bus, bad och grävning!!


Far och son har badat jättemycket

Vi har haft en superhärlig semester som nu börjar ta slut. Axel har haft så kul och ätit massor av glass. På måndag är det dags för jobb och dagis men vi har bokat en vecka i värmen i höst....

Har hunnit med några scrapbutiker på vägen så nu har jag laddat inför höstens scrappande .Jag har ju ingen butik på orten längre så man får passa på.....Det är väl dags och ta bort DT loggan för Dekoreramedmmera kom jag på, trist. För det har varit så kul att vara med där. Kanske hittar jag nåt nytt projekt.Men jag hittar ju MASSOR av inspiration på olika bloggar.

Jag har även fått en Award till.... denna gången av söta Paula.

Jag har så svårt att välja ut någon men jag ska fundera lite.............

Ha d bra!! Nu ska jag försöka uppdatera lite oftare...............här är såå varmt ska inte klaga men det är VARMT..........tur vi bor nära sjön.

söndag 13 juli 2008

Scrappat av en skiss!

Var ju tvungen och testa min nya scraphörna, den var så härlig att sitta och scrappa i. 1000 tack för kommentarerna , kul ni tyckte den var lika fin som jag.

Jag fastnade för en skiss som jag hittade på Jenny Sandbergs sida.
Jag gillar det här kortet på Axel och det låg ganska högt i högen av de kort som SKA scrappas nån gång.................

Här är min tolkning av skissen.



Valde några knappar i blommorna så de blev lite mer pojkaktiga......

Ha det Gott!!

Nu kommer jag fortsätta ha semester !!!!!!

fredag 11 juli 2008

Nu ska här scrappas......... snart!!

Jag har fått ny scraphörna......JIPPIE!!!!!!

Vi har gjort om lite.Min käre M har hjälpt mig och fixat en ny superbra scraphörna, där Linda kan sitta och dekorera........

Skrivbordet var inget fel på, ganska bra och snyggt egentligen.Men det var lite ont om "scrapplats" och hyllor med förvaringsyta.


Brukar inte visa "före och efter" bilder. Främst för att huset är nytt därför finns det inte så mycket "före" att visa.....
Men ibland bestämmer man sig inte direkt hur det ska se ut, sen kan man ju ändra på sig oxå....


Så här såg det ut innan................





Nu ser det ut så här............





Nya hyllor och en svart skiva, superbra plats och kanon förvaring. En del träsaker ska målas vita men det får bli ett senare projekt............. Sen ska jag köpa en vagn på IKEA för ALLA papper .



Tidskriftsamlarna och lådorna hade jag innan, men de passar fint fortfarande.



Gjorde några tags till en del lådor, så jag inte behöver lyfta och titta i alla........



Små svart/vita burkar i plåt, bra och lägga småsaker i...............



Hade en del blommor i olika småpåsar men jag hällde dem i en stor glasburk..........






Min nya bandförvaring.........blev riktigt nöjd med den idén.Valde de med finast mönster, resten och de långa banden åkte i en annan låda.
Har MÄNGDER av band...............Alla småbitar fick ligga kvar i "stumpburken", perfekt ibland när man bara vill ha en liten bit................
Knapparna fick oxå en glasburk.................



Sen har jag ibland varken tid eller lust att sortera allt småskräp som kommer efter hand.......men det är ganska bra att ha en "scrapskräpburk" i glas. Då kan man kika där i snabbt om det ligger ett blad, en brads eller liknande i passande färg............Sen kan man sortera eller slänga den dagen man har tid...när den nu kommer.................


Dessa stora glasburkarna kommer från min mor .De är säkert 30-40 år men de passade perfekt till detta. Dels att det är glas då ser man lätt, sen är det bra de är stora för då kommer man åt det man vill ha utan och behöva hälla ut hela burken.................


Nu vågar jag nästan inte börja scrappa när det är sån ordning och fint!!!
Härligt med semester, så det blir nog inte så mycket gjort här ändå.

Jag måste tala om att jag fått en Award av raraste **Jeanette**


((Vet inte riktigt hur jag gör men hoppas det blir rätt...........))

Who gets the "Brillante Webblog Award"? Websites and blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
Here are the Award Rules: 1. The winner can take the logo. 2. Place a link to the person that send you the award.3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy. 4. Put a link to these sites on your Blog. 5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award. I will give the award to:


Jag har såklart jättesvårt och välja ut .....det beror ju vilken kategori av blogg jag kikar in på foto,inredning,scrapboking,musik mm ...........

Men jag gör så här:
Jag ger en till ALLA ni som lägger, har lagt, brukar lägga och kommer att ge en kommentar till mina inlägg,ni är GULD värda .....................Sen finns det MASSOR av andra där ute som inspirerar mig också, jag hittar nytt hela tiden..............
Jag hoppas detta blir bra!!!


Ha det Gott!!

söndag 6 juli 2008

Nytt bidrag till bloggpartyt

Har kikat runt lite på de olika utmaningarna på Bloggpartyt. Fastnade för en utmaning hos Elsamaja.Där skulle man göra ett kort eller en LO med en ram utanpå kortet/stämpeln.
Kände att det var utmaning för mig eftersom jag nästan ALLTID använder fotomatta helst i fler lager.
Jag scrappade ett foto på Axel från de härliga dagarna i början på Juni då vi var i Halmstad.
För trots att vi bor vid en sjö är det väldigt skönt och komma till havet också.


Har inte så bra tillgång till den stora scannern nu under semestern så jag fick fota den för att få med hela. Vår egen scannar bara upp till A4.
Det är en vit kant runt själva fotot.Sen lade jag över en tunn blå ram först, sen en vit plastram med rutor .
Lite blått glitterlim, band,swirls med vattendroppar,fotohörn med brads och en grön slända.Papper: blått bazzil,Basic Grey.





Syns lite dåligt men det ligger en vitrutig plastram ovanpå.

Sen lovar jag att försöka bli bättre på att kolla kommentarerna i de tidigare inläggen. Det är JÄTTEKUL och se vilka som kikat in, vart ni än lägger kommentarerna .Tänkte ett tag gå tillbaka till att granska kommentarerna innan de läggs in, då vet jag när det kommer en ny.Men sen tycker jag det är tråkigt att de inte kommer in direkt, när jag inte har tillgång till datorn.

Till Åsa Merving, tack för din kommentar,hittade ingen länk till dig.Kikar du in igen så heter papperstillverkaren: AMANDA BLU & CO,Toy trucks.Kan tyvärr inte komma ihåg var jag köpt dem.Sen var det kul att det är fler som vill ha pojkpapper i blått och rött.Ser du det här lämna gärna en kommentar/länk så kan jag kika in till dig.

Här öser regnet ner hoppas några av er har lite bättre väder.

Ha det Gott!!

lördag 5 juli 2008

(Ett undantag) Så vacker röst!

Jag brukar inte visa sådant här på bloggen och egentligen borde jag i så fall visa Takida-Curly Sue för den är så fantastiskt fin.

Men jag gör ett undantag, efter att jag tittade på Allsången i tisdags kan jag inte riktigt släppa den här killen som har en otrolig röst, man ryser.Han spelar ju Tarzan till hösten i en musikal i Hamburg. (original och text: Phil Collins)
Lyssna och njut!!!!





Jag älskar musik och har många favoritlåtar och är en riktig allätare och "periodare" inom musik.
Lämna gärna en kommentar vilken favoritlåt eller låtar ni har, det är ju alltid kul och veta
sen hittar jag ju in till er också........

Ha gott i den goa värmen !!

Nästa gång blir det något scrappat i alla fall.

tisdag 1 juli 2008

*Bröllop Kort och utställning!!

Ett helt underbart fint bröllop har vi varit på i helgen.Med en såååå VACKER brud.

Vädret var också fantastiskt fint, visst var det bra.Men det hade varit lika fint även om det regnat.

Jag har bara lite svårt att förstå att lilla Kristine (alias Stine) som jag känt hela livet, har gått och gift sig......


Titta här bara så lycklig och vacker hon är !!!!



Visst är de så fina tillsammans Hon och Morten, här tittar de på en vän till dem som spelar i kyrkan.




Jag gjorde ett kort till dem i MajaDesign: Du och Jag, vad annars....
Satte dit två hjärtan med ett band för att matcha placeringskorten.


Klicka på kortet så blir fotot något större

Ville ha lite kärlek över tonerna, så jag satte dit ett hjärta.

En blomma i nedre hörnet.



Brudens placeringskort. Fick tyvärr ingen bra bild på flaggorna.

Eftersom Kristine kommer från Sverige,hennes mamma är danska och Morten från Norge var det ett riktigt nordiskt bröllop.




Vill påminna om fotoutställningen, jättemånga vackra och roliga foto.Väl värt ett besök. Den håller på en månad.






Sen kan jag tala om att detta alfabet är nu mitt,"vann" det på tradera för 449.- har ingen aning vad det kostade nytt, nu säljs det ju inte längre.. Jag har varit sugen på ett Vixen länge.....Therese gjorde så himla fina julkort med det. Sen använde vi Paulas Vixen på sista scrapkursen och det är ju bara så häftigt typsnitt, bara längtar efter att få använda det.........

Nu är det bara en dag kvar, på onsdag har jag semester den varar i 4 ½ vecka det ska bli såååå skönt, det har varit lite fullt de sista veckorna speciellt med fotoutställningen.


Ha det Gott!!!



BESÖKSRÄKNARE Besökare sen dec-07 Denna månaden: I veckan: Kikat in idag: Online nu: